Ortigaire.

Els ortigaires manegem la salut de les plantes amb preparats vegetals que nosaltres mateixos ens elaborem. Treballo amb una vintena de plantes i algún bolet que recullo de l’entorn. Mitjançant processos simples extrec els principis que m’interessen de cada planta per a aplicar-los als meus “pacients”. Així es poden despertar diferents sistemes metabòlics que massa sovint estàn bloquejats, sigui per contaminació, per excés d’agroquímica o per la pobresa genètica de les varietats que el mercat ens oferèix.

Tractament per empastre a un Aesculus hipocastanum, estació AVE-Pirineus, Lleida.

Amb en Lluc, aplicant l'empastre de Sant Fiacre.


La fitoteràpia  forma part d'una visió holística de la planta on la biodiversitat és essencial, ha d'estar present en tot el seu entorn: en la complexitat del sòl, en la fauna i en la vegetació auxiliar.

Personalment prefereixo estimular sistemes metabòlics com el sistema de defensa o la resistència a adversitats més que realitzar atacs directes contra les plagues, actuacions que a la llarga generen problemes. També es poden activar altres sistemes com la floració i la fructificació, la exhalació d'aromes o el control de la transpiració.